Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

PPS bekijkt effectiviteit technologie

Is het mogelijk om drone- en cameratechnieken te combineren of zelfs te integreren om onderhoud van gras te optimaliseren? Onderzoekers van de PPS Grasvelden, Klimaat en Biodiversiteit gaan dat onderzoeken.

In de PPS Grasvelden, Klimaat en Biodiversiteit bundelen de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek, de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Wageningen Universiteit en Research, Plantum en de veredelaars DLF, DSV, Limagrain Advanta en Barenbrug hun krachten.

Drones en speciale camera’s worden steeds vaker bij het beheer van gras toegepast maar voor veel gebruikers heeft de opgedane informatie een verifiërend of vaststellend karakter.

De verwachting is dat deze technologie eerder dan het menselijk oog bijvoorbeeld  droogte-stress kan detecteren  Indien dit zo blijkt te zijn dan zal onderzocht worden hoe deze techologie op een eenvoudige en goedkope manier in de praktijk kan worden toegepast. Men kan dan denken aan simpele camera’s op bijvoorbeeld onderhoudsmachines.