Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

kort grasnieuws juli 2021

Nature Today | Maaien moet! Maar niet alles ineens
Maaibeheer is een noodzakelijke maatregel in veel bermen, groenstroken, op dijken en langs het spoor maar dient wel afgestemd te worden op de behoeften van de natuur.

Enquete Grasvelden en Droogte: deel je ervaringen! (greenkeeper.nl)
In samenwerking met Plantum, de BSNC en de NGF voert Wageningen University & Research een onderzoek uit naar hoe grasvelden in de toekomst weerbaar gemaakt kunnen worden tegen droogte.

Leaflets met eerste bevindingen Privaat-Publieke Samenwerking gras
Het eerste onderzoeksjaar van de PPS Grasvelden, Klimaat en Biodiversiteit is achter de rug. Dit eerste jaar stond voornamelijk in het teken van literatuurstudie en het opstarten van het project. De bevindingen die gedaan zijn in 2020 zijn per werkpakket samengevat in een leaflet.

Gemeente Berkelland stapt over op ecologisch bermbeheer
Dit najaar gaat de Gemeente Berkelland gedeeltelijk over op ecologisch bermbeheer.

Zo hou je je gras altijd groener dan bij de buren (weeronline.nl)
In dit artikel geven we je wat tips om je eigen grasmat goed te onderhouden. Door wat extra aandacht aan je gazon te besteden, ben je verzekerd van een gezond en groen gazon.

Gras om geluidsoverlast te verminderen
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over geluidsoverlast heeft de gemeente Barendrecht een onderzoek uitgevoerd naar mogelijke oplossingen om het geluid op het Havenhoofd te beperken.

Groen gras: eenvoudig en onmisbaar plantje - Vroege Vogels - BNNVARA
Massaal staren voetballiefhebbers in deze periode naar een veld vol gras. Het gaat natuurlijk om de bal die er overheen rolt, maar dat gras moet wel perfect zijn: groen en egaal.

Gemeente Den Bosch gaat minder vaak maaien | bd.nl
De gemeente Den Bosch laat het gras langer groeien. Het gaat daarbij vooral om het gazongras. Want minder vaak maaien is beter voor het milieu en de biodiversiteit, de bijtjes en de vlinders.

Gras laten groeien kan Zeeuwse gemeenten duizenden euro's opleveren - Omroep Zeeland
Zeeuwse gemeenten moeten hun openbare gazons minder vaak maaien. Dat is de wens van de provincie om zo te zorgen voor meer bloemen en planten en daardoor meer insecten. Tegelijkertijd kan het Zeeuwse gemeenten duizenden euro's per jaar opleveren.

Schiphol en ECOR maken panelen van gemaaid gras
Met gemaaid gras van de luchthaven als grondstof gaat ECOR jaarlijks 100.000 vierkante meter panelen produceren. De panelen worden op de luchthaven weer ingezet als plafondplaten, scheidingswanden voor bouwgebied, meubilair of vloeren.