Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

kort grasnieuws mei

Boswachter Alexander wil terug in de tijd, naar de biodiversiteit: op pad in het Hegeveld

Boswachter Alexander van der Elst zet de klok graag jaren terug. Naar weilanden met rolklaver, margriet, sint-janskruid en grasklokjes. „Als in de jaren 50”, zegt-ie. Zo ziet hij de graslanden van het Landschap Overijssel het liefst. „Daar streven we naar en dat lukt met een slimme aanpak.”

Een maand je gras niet afrijden, is dat wel een goed idee?

De actie "Maai mei niet" roept op om tijdens de maand mei je gras niet (helemaal) af te rijden. Is dat wel een goed idee? Eén-gezicht Linde Merckpoel vroeg het aan tuinier en presentator Wim Lybaert. "Niets doen maakt een enorm verschil voor de natuur."

Mulchen en kruidenrijk gras zaaien in één werkgang

Loonwerker Maurice Zandvliet uit het Friese Tjalleberd heeft een woeler, frees en zaaicombinatie aan elkaar gekoppeld. Dat maakt het voor hem mogelijk om in één werkgang een perceel te mulchen en kruidenrijk grasland in te zaaien.

Voorbereidingen voor veiligheidsmaaironde

In deze rubriek Buiten gewoon groen vertelt waterschap Hollandse Delta iedere week iets actueels over de prachtige natuur in onze omgeving. Hollandse Delta verzorgt veel natuur buiten de bebouwde kom.

(Stoep)tegels eruit, gras en bloemen erin!

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is een laagdrempelig kampioenschap met een heldere boodschap: onze sterk versteende leefomgeving moet vergroenen om de toenemende hittestress en wateroverlast aan te kunnen. Onder het motto ‘heel Holland wipt’ vindt de tweede editie van het NK Tegelwippen plaats van 30 maart tot 30 september, draag jij ook je steentje bij?

Op berminspectie met Freek van Gestel | Rijkswaterstaat

Waar let de adviseur ecologie en groenbeheer eigenlijk op tijdens zo’n inspectieronde? Hoe wordt er gemaaid? En waarom maaien we eigenlijk? Van Gestel neemt ons mee op berminspectie.

Is het gras echt groener bij de buren? Test hier de status van jouw tuin

Een soort energielabel maar dan voor je tuin. Met het Tuinlabel van het Netwerk Water en Klimaat. kun jij checken of jouw tuin ‘lief’ is voor de bijtjes en het klimaat. Des te hoger het label, des te beter!

Museumplein krijgt nieuwe grasmat

De grasmat van het Museumplein wordt binnenkort vervangen. Vanaf 20 april gaan we aan de slag met een volledig nieuw gras, de ondergrond en de afvoer van water. Bouwhekken zorgen ervoor dat niemand meer op het gras kan lopen.

Nieuw grasplan moet stad meer ruimte voor groen geven

Stad Antwerpen heeft een nieuw bomenplan en een nieuw grasplan om het groenvolume in de stad te doen toenemen. Waar mogelijk creëert de stad extra ruimte voor bomen met een lange levensloop: de toekomstbomen. Bij de grasvelden ligt de nadruk op ecologisch beheer met minder maaibeurten. Zo ontstaat ‘gewild gras’, graslanden met een grotere rijkdom aan plantsoorten.

Brouwerij brengt ode aan Cruijff door bier met gras uit de Arena

Het nieuwste bier van de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater heeft wel een erg bijzonder ingrediënt: gras. En niet zomaar wat gras, het gras komt van de grasmat in de Johan Cruijff Arena. "Het is ons veertiende 'Muuke' biertje. Als Amsterdamse brouwerij moesten we iets doen met de magische speler", vertelt hoofdbrouwer Julian Alvarez.